U bent hier: Home - Arbocatalogus timmerindustrie - Hul... - G - Gipsplaatlift, wandmonta...

Print deze pagina


Wandmontage gipsplaatlift
Beschrijving: de gipsplatenlift wordt gebruikt voor het oppakken van gipsplaten, het transport naar de plaats van bevestiging en houd de plaat vast totdat deze afgemonteerd is. De lift is geschikt voor montage aan wanden.

Arboverbetering: door het gebruik van de gipsplatenlift kunnen gipsplaten tijdens de montage met geringe fysieke kracht opgepakt worden van de verticale tussenopslag, getransporteerd en op de juiste hoogte gehouden worden.

Introductiejaar: 2007.

Fabrikaat: Powermate metal stud wanden.

Leverancier:
Arbo Inventive, Vianen
Tel: 0347 - 342 74 76
info@arboinventive.nl
www.arboinventive.nl

Prijsindicatie: € 17.000,- excl. BTW


Technisch

Uitvoering: de gipsplatenlift bestaat uit een verrijdbaar onderkast op vier zwenkwielen, een opneemraam met 9 zuignappen, een hefinstallatie en een hefmast. Het heffen gebeurt door bediening van drukknoppen. Het hulpmiddel is voorzien van accu's zodat er geen aansluiting van het hulpmiddelen met kabels of slangen nodig is.

Gebruik: het raam met de zuipnappen wordt tegen de gipsplaat in verticale stand geplaatst. De plaats wordt vastgezogen en het raam met de gipsplaat kan in de juiste positie verheven en gedraaid worden. Het hulpmiddel wordt vervolgens gereden naar de plaats van verwerking. Daar wordt de gipsplaat door bediening van het hulpmiddel op de juiste plaats gebracht voor afmontage.

Specificaties:
- Basis met 4 wielen, doorsnede wielen: 155 mm
- Afmetingen: L x B x H: 750 x 600 x 1970 mm
- Hefhoogte: 1800 mm
- Maximale afmetingen gipsplaat: 1,2 tot 3 meter lang
- Maximale hefvermogen: 55 kg
- Eigen gewicht: 140 kg
- Materiaal: overwegend metaal


Effecten

Arbo effecten: door het gebruik van de gipsplatenlift hoeven gipsplaten niet meer met de hand getild en vastgehouden te worden tijdens montage, maar kunnen met geringe fysieke kracht in de opgepakt, getransporteerd en in de juiste positie gebracht worden.

Efficiency effecten: voorheen waren twee of drie werknemers benodigd om platen op te nemen , te verplaatsen en in de juiste positie te brengen en vast te schroeven. Met gebruik van de gipsplatenlift kan één werknemer de montage van wandplaten uitvoeren.


Randvoorwaarden

Technisch: de ondergrond moet hard en redelijk vlak zijn.

Organisatorisch:
- De accu's moeten buiten de werkuren (in de avond en nacht) worden opgeladen.
- De gipsplatenlift kan voor transport eenvoudig in drie delen gedemonteerd worden.


 
 
 

< terug naar vorige pagina