U bent hier: Home - Arbocatalogus timmerindustrie - Hul... - H - Heftruckstoel, trillingsarme

Print deze pagina


Trillingsarme heftruckstoel
Beschrijving: een heftruckstoel die voorzien is van een aangepaste schokbreker. Deze past zich automatisch aan het wegdek waarover wordt gereden aan. Door middel van een visuele indicator krijgt de chauffeur informatie over het effect van zijn rijgedrag op de trillingsbelasting.

Arboverbetering: een goed ingestelde heftruckstoel is van belang voor het verminderen van de trillingsblootstelling.

Leverancier:
Savas Quality seating, Zaltbommel
Tel. 0418 - 51 53 22
www.savas.com

Prijsindicatie: vanaf € 795,00


Technisch

Productomschrijving: de stoel heeft een luchtbalg die via een luchtpomp op het lichaamsgewicht van de bestuurder wordt ingesteld. De aangepaste schokbreker past zich automatisch aan het wegdek waarover wordt gereden aan. Door middel van een visuele indicator krijgt de chauffeur informatie over het effect van zijn rijgedrag op de trillingsbelasting.

Gebruik: een heftruck stoel die automatisch instelt op het gewicht van de gebruiker. De bestuurder hoeft zijn stoel dus niet of nauwelijks meer in te stellen.

Specificaties
- Luchtgeveerd
- Automatische gewichtsinstelling
- Wegdekherkenning
- Ingebouwde trillingsmeter (optie)
- Visuele indicator (optie)


Effecten

Arbo effecten: schok en trillingsreductie. De bestuurders van hef- en magazijntrucks staan veel blootgesteld aan trillingen. Lichaamstrillingen en schokken zijn belastend voor het menselijk lichaam. Ze kunnen leiden tot overbelasting van rug, nek en schouders. Uit onderzoek is gebleken dat de rijstijl van de bestuurder, de soort banden, het gewicht van de heftruck en een juiste afstelling van de stoel van belang zijn voor de uiteindelijke trillingsbelasting. Er is gebleken dat 80% van de gebruikers de stoel niet of niet goed instellen. Een heftruck stoel die automatisch instelt op het gewicht van de gebruiker kan dan een oplossing zijn. De bestuurder hoeft zijn stoel dus niet of nauwelijks meer in te stellen. Er zijn ook heftruckstoelen die voorzien zijn van een aangepaste schokbreker. Deze past zich automatisch aan het wegdek waarover wordt gereden aan. Door middel van een visuele indicator krijgt de chauffeur informatie over het effect van zijn rijgedrag op de trillingsbelasting.

Efficiency effecten: -


Randvoorwaarden

Technisch: een goed instelbare stoel met de juiste gewichtsinstelling biedt geen garantie dat de belasting binnen de normen blijft. Ook de vloer omstandigheden, de rijstijl en de heftruck zelf zijn van invloed op de trillingsbelasting. De stoel kan 4 weken op proef worden uitgetest.

Organisatorisch: -

 
 
 

< terug naar vorige pagina