U bent hier: Home - Arbocatalogus timmerindustrie - Hulpmiddelen... - I - Inklapwerkbordes

Print deze pagina


Inklapwerkbordes
Beschrijving: een inklapwerkbordes is een aluminium opklapbaar werkbordes, leverbaar van 2 t/m 6 treden.

Arboverbetering: zonder trap moet er te hoog gereikt worden. Door de geringe omvang en het geringe gewicht is het trapje gemakkelijk te verplaatsen.

Introductiejaar: 1990.

Fabrikaat: Inklapbare montagebordes type 4255

Leverancier:
Little Jumbo Klimmaterieel, Zevenaar
Tel: 0316 - 52 50 09
verkoop@littlejumbo.nl
www.littlejumbo.nl

Prijsindicatie: 2 treden: Euro 159,- excl. BTW; 3 treden: Euro 189,- excl. BTW


Technisch

Productomschrijving: een licht en inklapbaar bordes, afhankelijk van de werkhoogte en de lengte van de persoon kan er gekozen worden voor een bordes met 2 tot 6 treden Het bankje is voorzien van antislip doppen en treden met opengewerkt profiel zodat er geen vuil of vocht op de treden achter blijft. De maximale belasting bedraagt 150 kg.

Gebruik: het bordes is geschikt om op te staan tijdens het uitvoeren van werk op hoogte bij houtbewerking en voormontage.

Specificaties:
- 2 tot 6 treden
- Tredenafmeting 45 x 25 cm.
- Gewicht afhankelijk van hoogte
- Maximale belasting: 150 kg.


Effecten

Arbo effecten: bij gebruik van een trapje met het juiste aantal treden kan er in een gezonde houding gewerkt worden tot hoogtes van omstreeks 300 cm. Omdat het bordes klein en redelijk licht is, is het gemakkelijk te verplaatsen.

Efficiency effecten: door gebruik te maken van het bordes, is er beter zicht op het werk, wat de kwaliteit van het werk ten goede komt. Door het werken op de juiste hoogte is er minder kans op vermoeidheid en klachten, waardoor de productiviteit omhoog kan gaan.


Randvoorwaarden

Technisch: het bordes moet in goede staat en schoon zijn. Dit dient regelmatig gecontroleerd te worden.
Bordessen met meer dan drie treden (meer dan 75 cm hoog) moeten voorzien zijn van een beenbeugel die boven het plateau uitsteekt.

Organisatorisch: kies een bordes met het juiste aantal treden voor de hoogte waarop gewerkt moet worden. Te hoog of te laag staan kan een ongezonde houding tot gevolg hebben. Een bordes met 3 treden is onnodig zwaarder om te verplaatsen als 2 treden voldoende zijn.
Let er op dat het bordes vlak voor de wand geplaatst moet worden i.v.m. valgevaar als men te ver naar voren zou neigen.

 
 
 

< terug naar vorige pagina