U bent hier: Home - Arbocatalogus timmerindustrie - Hulp... - K - Kamersteiger, aluminium

Print deze pagina


Aluminium kamersteiger
Beschrijving: een complete kamersteiger die in circa 30 seconden te monteren of demonteren is.

Arboverbetering: bij kleinere werken toepassen in plaats van een trap om zo de werkhouding en de veiligheid te verbeteren.

Fabrikaat: Altrex Professional, type 5400 (smal) en 5500 (breed)

Leverancier:
Altrex BV, Zwolle
Tel: 038 - 455 77 00
info@altrex.com
www.altrex.com

Prijsindicatie: € 767,- excl. BTW

Leveranciers van soortgelijke producten:
Overtoom International Nederland BV, Den Dolder
Tel: 030 - 229 62 11
www.overtoom.nl

Wienese BV, Wormerveer
Tel: 075 - 640 87 50
www.wienese.nl

Skyworks BV, Berkel en Rodenrijs
Tel: 010 - 514 00 50
www.skyworks.nl

ASC BV, Etten-Leur
Tel: 076 - 541 30 19
verkoop@asc-bv.nl
www.asc-bv.nl


Technisch

Productomschrijving: de steiger bestaat uit een groot aantal elementen: wielen, frames, schoren, driehoeksstabilisatoren, platformen, leuningframes en kantplanken. Deze kamersteigers kunnen uitgerust worden met lichtgewicht platforms. De platformen zijn voorzien van een opwaaibeveiliging, waardoor de gebruiker de borging van het platform vanuit het midden van het platform kan bedienen. Dit zorgt ervoor dat ook de demontage van de vouwsteiger op een veiligere manier kan verlopen. De platformen zijn uitgevoerd met dwarsdragers met ruimte om de vingers om de dwarsdragers te plaatsen De kantplankset bestaat uit een minimum aantal onderdelen van 4 stuks. De Het wiel heeft een zacht loopvlak waardoor beschadigingen aan de vloer worden voorkomen. De driehoekstabilisator is traploos telescopisch. De vergrendelpen is bevestigd aan het frame van de steiger. De schoren zijn voorzien van een gekleurde pal in de klauw waarmee onderscheid wordt gemaakt tussen de horizontaal- en de diagonaalschoor. Met behulp van het vouwdeel in de basis van de steiger kan de steiger zeer snel worden opgebouwd en afgebroken.

Gebruik: het gebruik is identiek aan alle andere soorten steigers, maar is vooral bedoeld in situaties waarin men kleinere delen achter elkaar moet bewerken, zoals bijvoorbeeld in panden met veel niveauverschillen of kleinere ruimtes. In die situaties worden nu vaak ladders gebruikt om het regelmatige monteren en demonteren te voorkomen. De vouwsteiger past door elke standaard deur. De vouwsteiger kan snel worden opgebouwd en weer ingeklapt.

Specificaties:
- Maximale hoogte: smalle type (5400): 3,80 m; brede type (5500): 11,80 m
- Maximale belasting: 250 kg
- Hoofdafmetingen gedemonteerd: type 5400: l x b = 1,85 x 0,75 m; type 5500: l x b = 1,83 x 1,35 m
- Eigen gewicht: 40 kg (kleinste model)
- Materiaalsoort: aluminium met houten of kunststof platform.


Effecten

Arbo effecten: iemand die op hoogte werkt, heeft behoefte aan een stabiele, bewegingloze standplaats, waarvoor een steiger geschikt is. Een ladder is niet bedoeld als werkplek. Ten opzichte van een ladder is er bovendien het voordeel dat de te verwerken materialen op de steiger klaar kunnen staan waardoor minder geklommen hoeft te worden.

Efficiency effecten: het opzetten en inklappen van dit soort vouwsteigers gaat veel sneller dan bij gewone rolsteigers.


Randvoorwaarden

Technisch: boven de twee meter vloerhoogte moeten leuningschoren aan de steiger gemonteerd worden.

Organisatorische: vooral geschikt voor schone en opgeruimde omgevingen. Als de bewegende delen vervuilen zal het (de-)monteren lastiger worden. Een steiger hoger dan 2 meter moet aan de binnenzijde beklommen worden. De steiger kan ook in zijn geheel getakeld worden naar een andere etage.

 
 
 

< terug naar vorige pagina