U bent hier: Home - Arbocatalogus timmerindustrie - Hulp... - N - Nagel- en spijkerapparaat

Print deze pagina


Nagel- en spijkerapparaat
Beschrijving: nagelapparaat dat werkt op drijfstof (gaspatroon) met oplaadbare batterij en waarmee in alle soorten materialen (inclusief beton en staal) genageld kan worden.

Arboverbetering: vereenvoudigen van het aanbrengen van profielen in harde materialen, waardoor de belasting die optreedt tijdens het boren en schroeven vervalt.

Introductiejaar: 2000

Fabrikaat: Spit Pulsa 700P/700E

Leverancier:
Spit Paslode, Mijdrecht
Tel: 0297 - 23 02 60
info@itw-nl.nl
www.spitpaslode.nl

Prijsindicatie: € 750- excl. BTW; brutoprijs nagels: bijvoorbeeld 30 mm nagels € 21,30 per 100 stuks (per 1500 stuks, inclusief drijfstof)


Technisch

Productomschrijving: nagelapparaat met nagels in een magazijn. Specifiek ontworpen voor tweehandige bediening. Het apparaat drijft nagels in alle soorten ondergronden zoals holle betonelementen, beton, baksteen, ondervloer, kalkzandsteen en staal. Dankzij een speciaal injectiesysteem altijd de juiste dosering drijfstof in alle omstandigheden. Automatische krachtregeling, geen terugslag en zeer onderhoudsvriendelijk. Omdat het apparaat compact is en er snel gewerkt kan worden (2 nagels per seconde), zeer gebruikersvriendelijk.
Er zijn twee versies leverbaar:
- 700P, speciaal voor de (algemene) installateur en aannemer
- 700E, speciaal ontworpen voor de elektrisch installateur

Gebruik: bij het aanbrengen van diverse materialen zoals profielen voor wanden en plafonds. Het systeem maakt boren en schroeven overbodig.

Specificaties:
- Nagels in lengtes van 15 - 40 mm met 2,6 mm
- Gewicht apparaat: circa 2,5 kg
- Materiaalsoort: kunststof behuizing


Effecten

Arbo effecten: bij het aanbrengen van allerlei materialen zoals profielen op een ondergrond wordt nu veelal gewerkt met pluggen en schroeven. Vooral het boren levert een belasting van hand en arm.
Toepassen van nagelapparatuur kan deze belasting elimineren. Er is nagenoeg geen terugslag en het apparaat werkt relatief geluidsarm ten opzichte van andere schiethamers. Het is tevens een goed alternatief voor de kruitschiethamer. Vergeleken met de traditionele werkwijze waarbij gaten in plafonds worden geboord, wordt stofbelasting tot een minimum beperkt.

Efficiency effecten: het werken met het nagelapparaat gemiddeld zo'n vier maal sneller dan het werken met pluggen en schroeven.


Randvoorwaarden

Technisch: geen.

Organisatorisch: gehoor- en gelaatsbescherming zijn noodzakelijk.

 
 
 

< terug naar vorige pagina