U bent hier: Home - Arbocatalogus timmerindustrie - Hulpmiddel... - V - Vacuümzuignappen

Print deze pagina


Vacuumzuignappen
Beschrijving: het verplaatsen van een last met handvatten die zijn voorzien van vacuümzuignappen of met rubber beklede klembekken.

Arboverbetering: vermindering van de fysieke belasting doordat het materiaal dichtbij het lichaam en tussen heup- en schouderhoogte gedragen kan worden met een goede grip.

Leverancier:
Overtoom international
Den Dolder
Tel.: 030 2296211
www.overtoom.nl

Prijsindicatie: € 40 - € 135 excl. BTW

Leveranciers van soortgelijke producten:
N. Aarnoudse BV, Barendrecht
Tel: 0180 - 616000
www.aarnoudse.nl


Technisch

Productomschrijving: de zuiger bestaat uit een handvat dat bevestigd is aan een zuiger. De zuigplaat hecht zich door een vacuüm vast aan de plaat en wordt bediend door een handpompsysteem.

Gebruik: de zuigers kunnen gebruikt worden voor het handmatig verplaatsen van een last in de vorm van platen etc. De handvatten worden op de plaat vastgezet en kunnen vervolgens gebruikt worden voor het verplaatsen van de plaat.

Specificaties: diverse varianten verkrijgbaar, zowel van kunststof als van aluminium.
Draagkracht varieert van 40-200 kg (bij uitvoering met handpomp).
Woods Powr-Grip: diameter 204 mm, draagcapaciteit: 57 kg. per cup


Effecten

Arbo effecten: er kan rechtop gelopen worden met de last en de last kan dichter bij het lichaam gehouden worden. Aanbevolen wordt om tweehandig te tillen en dragen, met in iedere hand een zuiger. Indien overgegaan wordt op éénhandig gebruik dient het te hanteren gewicht van de plaat aanzienlijk kleiner te zijn.

Efficiency effecten: -


Randvoorwaarden

Technisch: rekening dient te worden gehouden met de draagcapaciteit van de zuiger.

Organisatorisch: er moeten voldoende goed werkende zuigers aanwezig zijn. Deze moeten regelmatig gekeurd en onderhouden worden. Het maximaal te hanteren gewicht dat tweehandig getild mag worden met een handzuiger door één persoon is 25 kg, door twee personen is dit 50 kg. Indien éénhandig getild wordt is het aanbevolen te hanteren gewicht 7,5 kg. Bij transport van lasten boven 25 kg met één persoon en boven 50 kg met twee personen is inzet van een mechanisch hulpmiddel noodzakelijk.

 
 
 

< terug naar vorige pagina